A műszaki ellenőr

Isten hozta a XXI. században

Válasszon olyan építési műszaki ellenőrt, aki a jogszabályok és a törvények ismeretén kívül többet nyújt Önnek.

Nem drákói szigor kell, állandó vitatkozás és konfliktus a kivitelezővel (és a tervezővel), hanem haladó, XXI. századi, nyugati gondolkodásmód. Előzzük meg a vitát, kiabálást, pereskedést és az elmért ablaknyílást, a majdnem derékszöget, a betonvésést. A munkák elkezdése előtt legyenek meg a kész megoldások, javaslatok, technológiai lépések, utasítások.

 

Elérkezett az idő, hogy ne a múlt századokat, hanem a jelen technológiáját idézze az építőipar is. Ha már visszajöttünk a Holdról, akkor a technológiai fejlődés a ma építőiparát jellemezze és ne a múltat.

 

A műszaki ellenőr

Már az épület tervezésénél (ideális esetben a telekválasztásnál) segítjük az építtetőt, hogy a számára legoptimálisabb döntéseket tudja meghozni.

Felkészítjük a megrendelőt a buktatókra, hogy milyen elképzelésekkel, igényekkel, kész építészeti programmal menjen az építész tervezőhöz, hogy felesleges kiadásokat ne tervezzenek az épületbe, így azt, takarékos és költséghatékony módon lehessen felépíteni.

Építész-, gépész-, elektromos tervezőt ajánlunk, vagy segítünk azok kiválasztásában.
A megrendelő számára is előnyös tervezői szerződések kötésében is közreműködünk.

Részt veszünk a kivitelezők versenyeztetésében, az általuk készített ajánlataik elemzésében, vizsgáljuk és összehasonlítjuk azok műszaki tartalmát.

Olyan praktikus tanácsokkal látjuk el a leendő tulajdonost, amivel a kivitelezővel kötendő szerződéskötéskor bebiztosíthatja magát a legfontosabb kritériumok betartására (minőség, határidő, ár).

Ismerjük és javasoljuk is a legújabb építőipari berendezések, technológiák, építési rendszerek alkalmazását, beépítését. (épületgépészet, hőszigetelések, vízszigetelések, épületszerkezetek, stb.)

Az adásvételi és egyéb PTK.-ba tartozó jogi tevékenységhez tanácsokat nyújtunk, ügyvédet javasolunk.